Tacopaj

Du visar för närvarande Tacopaj

När sonen och jag äter taco gör vi ofta  gratäng där tacofärsen får ett täcke av creme fraiche, färskost och riven ost. Den brukar vi äta med valfritt bröd och olika grönsaker. Igår skulle jag göra just den gratängen igen men när jag stod där och stekte färsen kände jag plötsligt för att göra den lite annorlunda. Jag gjorde helt enkelt en paj istället. Det fanns en färdig pajdeg i kylen men att göra egen deg går ju också väldigt snabbt. Pajen fick högsta betyg av både sonen och vår granne som vi bjöd in på middag. Att jag ska laga till den här igen råder det ingen tvekan om. Gör det du med!

Tacopaj

700 g färs

1 gul lök

1 vitlöksklyfta

2 msk tacokrydda (hemgjord eller köpt)

1 1/2 dl tacosås, mediumstark

150 g neutral färskost

1 – 1 1/2 dl creme fraiche

8 – 10 körsbärstomater

1 näve nachips med ostsmak

2 – 3 dl riven ost

1 pajdeg, hemgjord eller färdigköpt

 

1. Förgrädda pajskalet i 225° varm ugn, cirka 10 minuter. Picka botten med en gaffel innan.

2. Hacka lök, riv vitlök och stek mjukt i smör. Ta upp ur stekpannan.

3. Bryn färsen i smör, tillsätt den mjukstekta löken efter en stund och rör ner tacosåsen. Krydda sen med tacokrydda. Smaka av till dess att det blir lagom mycket starkt.

4. När färsröran fått koka ihop en stund, ta stekpannan från plattan. Blanda ner färskosten och creme fraiche.

5. Lägg färsröran i det förgräddade pajskalet. Dela körsbärstomaterna i kvartar och lägg dem ovanpå färsen.

6. Smula nachipsen och lägg dem på tomaterna. Avsluta med ett lager riven ost.

7. Gratinera i 200°, cirka 30 – 40 minuter.

Servera med spenat, ruccola, majs, creme fraiche, tacosås, rödlök, extra nachips och guacamole. Jag gjorde min guacamole med avokado, hackade tomater, lite pressad citron, 1 riven vitlöksklyfta och svartpeppar.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Detta inlägg har 2 kommentarer

  1. Donald

    Jättebra recept o enkelt att förstå. Tack😀

    1. Katarinas spis

      Hej! Ber om ursäkt att du fått vänta så länge på svar. Så glad jag blir av dina ord, vad roligt att du tyckte om mitt recept. Hoppas det smakade! Ha en fin adventssöndag!

Lämna ett svar