Linslasagne

Du visar för närvarande Linslasagne

Lasagne är så gott, jag har ett gäng olika favoriter jag brukar göra. Både färs, kyckling och vegetariska alternativ, alla goda på sitt eget sätt.

Ikväll lagade jag till ytterligare en variant som blev mycket god. Med både linser och bönor mättade den gott. Jag använde hönsbuljong i min men för att göra den vegetarisk tar man förstås grönsaksbuljong istället. Anledningen till att jag ofta väljer hönsbuljong är att jag tycker att det blir godare, sen beror det förstås på vem jag ska bjuda vilken buljong jag väljer att stoppa i min mat.

Det bästa med den här såsbasen är att den fungerar utmärkt att äta till ris, couscous, bulgur eller matvete….eller något annat för den delen.

Receptet räcker till 3- 4 portioner. Det beror lite på hur hungrig man är.

Linslasagne

2 schalottenlökar

1/2 rödlök

1 vitlöksklyfta

olivolja

400 g krossade tomater

1 dl vatten

1 hönsbuljongtärning (eller grönsaksbuljong)

1 tsk balsamicocreme

1 nypa socker

2 dl röda linser

120 g kidneybönor

svartpeppar, salt

1 – 2 krm paprikapulver

2 tsk oregano

40 g hackad persilja

3 – 4 dl keso

2 – 3 dl riven ost (med smak)

lasagneplattor

 

1. Hacka schalotten- och rödlöken. Riv vitlöksklyftan.

2. Fräs löken mjuk i olivolja på låg värme.

3. Tillsätt krossade tomater, vatten och buljongtärning.

4. Tillsätt balsamicocreme, nypan socker, paprikapulver och oregano.

5. Häll i röda linser och kidneybönor.

6. Låt koka ihop en stund. Linserna behöver inte koka så de blir mjuka, de blir färdiga i ugnen.

7. Mal över svartpeppar och blanda ner persiljan. Smaka ev av med mer salt.

8. Börja med att lägga såsen i botten på en smord ugnsform. Sedan ett lager lasagneplattor. Därefter keso, sås, och plattor. Toppa med sås och riven ost.

9. Grädda i 200° 30 – 45 minuter till dess att osten fått fin färg.

 

Ät lasagnen med en god grönsallad.

 

Löken steks mjuk i olivolja.
Såsen har kokat ihop en stund och det är dags att lägga ihop lasagnen.

Färdiggräddad.

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar