Squash- och morotspannkakor

Du visar för närvarande Squash- och morotspannkakor

Jag gillar som bekant mat som går snabbt att laga till men som samtidigt har många goda smaker. En sån rätt är de här pannkakorna som såg dagens ljus för första gången i början av september. Det blev rätt många pannkakor så de räcker till fler än en person, eller till ett antal matlådor också.

Squash- och morotspannkakor

Smet

3 ägg

2 dl mjölk

2 dl vetemjöl

salt, chiliflakes

Grönsaker

1 squash

1 morot

1 salladslök

smör att steka i

Blanda ihop smeten. Riv ner squashen, moroten och skiva salladslöken tunt. Stek små pannkakor i smör.

Stek under tiden bacon i ugnen till dess att det blir krispigt. Passar perfekt till pannkakorna (om man äter bacon förstås). Jag serverade också hemgjord tzatziki till. Den gjorde jag på grekisk yoghurt, riven gurka (krama ur vätskan), en riven vitlöksklyfta, lite pressad citron, flingsalt och svartpeppar.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar