Brieostfyllt lantbröd

Du visar för närvarande Brieostfyllt lantbröd

För ett tag sedan hade jag några vänner på besök. Då bjöd jag på vitlöksgratinerat bröd på ett lite annorlunda sätt. Ett stort bröd med en nedsänkt brieost, penslad med kryddad olivolja.  Jag hade en svag minnesbild av att jag sett nåt liknande på nätet nån gång men inte hade jag skrivit ner det inte…men jag gjorde som jag brukade. Körde på känsla.

 

Brieostfyllt lantbröd

1 lantbröd, italienskt eller grekiskt

1 brieost

1/2 – 1 msk honung

1 – 1 1/2 dl olivolja

1/2 – 3/4 dl färsk persilja

1 vitlöksklyfta

salt

Jag började med att gröpa ur i mitten på brödet där osten skulle ligga. Sedan skar jag ett rutmönster över hela brödet.

Olivolja blandades med fint riven vitlök och hackad persilja. Den kryddade jag med lite flingsalt. Till det här tog jag 1 dl olja (resterande ringlades över mot slutet).

Därefter ringlade jag oljan över brödet och försökte få den att åka ner i gliporna mellan det skurna. Jag avslutade med att ringla lite extra olivolja (ca 1/4 – 1/2 dl) över hela brödet.

I brieosten skar jag skåror och bredde ett lager honung över.

Sen var det dags att gratinera hela härligheten i ugnen, 200°, cirka 20-30 minuter.

Jag var lite orolig att den skulle vara svår att äta men det gick ner, som går att se på den sista bilden. Till hjälp fick alla en gaffel så att det gick att fånga riktigt mycket god ost på brödet!

Mums så gott det var!

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar