Rosé- och grönpepparbiffar

Insåg att det var länge sen jag gjorde köttfärsbiffar så när den älgfärs jag plockat upp ur frysen tinat blandade jag ingredienser till biffar, stekte och gjorde en sås med stekskyn som bas. Till detta serverades kokt pressad potatis och sallad.

Rosé- och grönpepparbiffar

400 g älgfärs

1 dl panko

1 dl mjölk

1 ägg

1/2 gul lök

1 vitlöksklyfta

1 msk rosépeppar

1 msk grönpeppar

salt

 

1. Blanda panko och mjölk i en bunke och låt det stå och svälla en stund.

2. Hacka under tiden gul lök och vitlök fint.

3. Stöt pepparkornen fint i en mortel.

4. Blanda sedan alla ingredienser i en bunken och forma biffar. Gärna med fuktade handflator, då går det lättare.

5. Stek i smör till dess att de får fin yta, lägg sedan över dem i en ugnsform.

6. Gör en sås med stekskyn som bas.

 

Sås

stekskyn som finns i stekpannan

1 dl creme fraiche

2 dl grädde

1/2 köttbuljongtärning

3/4 msk stött rosépeppar

1/3 msk stött grönpeppar

svartpeppar

salt

 

7. Blanda alla ingredienser till såsen i stekpannan, smaka av med extra salt och svartpeppar om det behövs.

8. Häll såsen över köttfärsbiffarna och låt dem bli färdiga i ugnen på 175º medan potatisen kokas på spisen.

 

image
Nystekta biffar.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar