Hallon och marängtårta!

 

Gårdagens efterrätt, en god frusen hallon och marängtårta, toppad med grädde och kiwi. Den hade en strykande åtgång och hade vi inte varit så mätta efter middagen hade nog fler än två bitar var gått ner. 

God frusen marängtårta med grädde och kiwi.

Marängbotten:

4 äggvitor

1 tsk citronjuice

2 dl strösocker

1.Vispa äggvitor och citronjuice till hårt skum. Vispa ner socker lite i taget. Bre ut smeten i två rundlar på bakplåtspapper (samma storlek som en form med löstagbar kant).

2. Grädda 150º cirka 1 timme. Stäng ugnsvärmen och låt dem stå kvar några timmar.

Färdiga marängbottnar köpta på affären fungerar också alldeles utmärkt för den som vill ta en genväg!

 

Hallonglass:

3 dl grädde

1 dl vaniljkesella

300 g hallon

1 dl florsocker

1. Vispa grädden hårt.

2. Mixa hälften av hallonen med florsocker och kesella.

3. Rör ner det i grädden samt även resten av hallonen.

4. Lägg en marängbotten i formen med löstagbar kant.

5. Bred ut hallonsmeten.

6. Lägg på den andra marängen.

7. Frys tårtan.

8. Ta fram den ca 20-30 minuter innan servering och garnera med grädde och färsk frukt eller bär. Jag använde kiwi den här gången och det blev supersmarrigt.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 23-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar