Min egen tacokrydda

Du visar för närvarande Min egen tacokrydda

När jag gör tacofärs brukar jag oftast krydda den själv med spiskummin, paprikapulver, salt och chilipulver men jag har länge tänkt göra en färdig kryddblandning för att göra det enklare när det ska stekas färs. Det blir ju färre kryddburkar att öppna. Det händer förstås att jag använder färdigblandad tacokrydda också.

Efter att ha kollat innehållsförteckningen på en kryddpåse och sen googlat runt lite bland recept på kryddblandningar så gjorde jag så här. I alla blandningar jag hittat ingår socker, något jag aldrig använt när jag kryddat själv så det struntade jag i. Vill man däremot ha med det tillsätter man förstås lite socker. Det är en smaksak hur man vill göra.

 

Egen tacokrydda

1 msk anchochili

1 msk chilipulver

2 1/2 msk spiskummin

1 1/2 msk salt

1 tsk oregano

1/2 tsk lökpulver

1/2 tsk vitlökspulver

1 krm koriander

1 krm cayennepeppar

ev. 2 tsk socker

 

Blanda alla kryddor i en skål, doften som sprider sig i köket är ljuvlig kan jag lova. Häll sedan upp kryddan i en burk med tättslutande lock.

image

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar