Regnbåge med citron och persiljesås

För ungefär en månad sen var sonen och jag på fiskafänge. Då drog han upp flera fina regnbågar. En av dem togs upp ur frysen och fick bli vår middag idag. 

På väg att slås in i folie!

Fisken saltades på in och utsidan. Jag gjorde ett smör med citronzest,  pressad citron och salt som jag bredde ut inuti fisken men jag sparade lite till utsidan. Sedan fyllde jag fisken med massor av hackad persilja. Slog in alltihop i ett foliepaket och lät den blir klar i ugnen på 200 º.

 

Till fisken gjorde jag en sås med lika delar grädde och creme fraiche, fiskfond, citronzest, citronsaft samt persilja.

Kokt pressad potatis, sallad och melon serverades till.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar