Glöggbuffé 2015

  • Inläggskategori:Plockmat
  • Kommentarer på inlägget:0 kommentarer
Du visar för närvarande Glöggbuffé 2015

Förra helgen bjöd jag in till glöggmingel. Ute var det kallt och lite blåsigt men inne var det desto trivsammare. Ljus, doften av glögg och julmusik gjorde att julstämningen infann sig utan alltför mycket besvär. På köksön fanns en hel del smått och gott att att smaska på.

I år bjöd jag på detta:

Två sorters minipajer med ost och med ansjovis

Dadlar inlindade i bacon  ( kärna ur färska dadlar, linda en halv baconskiva runt varje och stek i ugnen, 250º)

Saffranspannkaka med vispad grädde, färska hallon och blåbär.

Fröknäcke med rosmarin

Brieost

Salta chokladstänger

Chokladbollar med glögg

Mascarponekräm till pepparkakor

Saffransmuffins

Rocky road

Brända mandlar med kanel

Skumtomtar

Clementiner

Förutom allt detta smaskiga hade vi förstås en rad olika glöggsorter att prova på.

image

image

image

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar