50-årsdagen närmar sig med stormsteg och det som går att göra redan nu är det lika bra att göra klart. Därför bakade jag ett enkelt knäckebröd med rosmarin idag. Det går snabbt och lätt. Jag gjorde 6 plåtar med knäckebröd.
Rosmarinknäcke (ger två plåtar)
1/2 dl solroskärnor
1/2 dl linfrö
1/2 dl sesamfrö
1/2 dl pumpakärnor
1 dl maizena (majsstärkelse)
1 dl majsmjöl
1/2 dl olja
1 1/2 dl kokande vatten
1tsk torkad, stött rosmarin
flingsalt
1. Blanda alla torra ingredienser utom saltet.
2. Tillsätt olja och vatten.
3. Bred ut smeten riktigt tunt på två bakplåtspappersklädda plåtar. ( Jag lägger ut smeten mitt på bakplåtspappret sedan lägger jag ytterligare ett papper ovanpå. Då är det lätt att kavla ut smeten riktigt tunt.)
4. Strö över flingsalt och grädda 1 timme i varmluftsugn 125º.