Rocky road 2012

Nu är äntligen tiden för julgodis här. Rocky road stod på programmet idag. Det finns massor av olika recept på Rocky road och mina blir lite olika varje år. Men så här ser mitt recept ut just i år. Det är lite av charmen med det tycker jag, då kan man ta dels det som finns hemma, dels det man tycker extra mycket om. Hemligheten är ju bara smält choklad av fin kvalité som man stoppar ner en massa godsaker i, låter stelna och sen skär upp i lagom stora munsbitar. Därefter är det bara att smaska i sig…..

Nu ska de bara delas i lagom stora munsbitar!

Rocky road 2012

300 g  mörk choklad 70 %

200 g mjölkchoklad ( inte blockchoklad)

40 dumle

2 nävar mini-marschmallows

1 1/2 dl skalade pistagenötter

3 dl salta jordnötter

1. Smält chokladen i vattenbad.

2. Blanda i alla ingredienser och bred ut  på en bakpappersklädd plåt, ca 3 cm tjockt.

3. Strö över några extra marschmallows.

4. Ställ kallt och skär i munsbitar när det stelnat.

5. Förvara i kylskåp eller på annan sval plats.

Tar de slut innan jul är det ingen fara…det går fort att göra nya….

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Detta inlägg har en kommentar

Lämna ett svar