Saffranspannkaka, latmansvarianten….

Någon har nallat av saffranspannkakan…kan det vara….jag?

Saffranspannkaka är gott tycker jag, jag gör en latmansvariant med färdig risgrynsgröt som är verkligt snabblagad. Perfekt om man det kommer gäster och man inte riktigt vet vad man ska bjuda på. Fast då måste man förstås ha färdig gröt i kylen och saffran hemma.

Saffranspannkaka

1 korv färdig risgrynsgröt

2 ägg

1 dl grädde

1 msk socker, kan uteslutas då färdiggröt är rätt söt (det gjorde jag)

1/2 dl hackad mandel

1 kuvert saffran

Blanda ihop allt och häll det i en smord ugnsform. Grädda cirka 20-30 minuter i 225º.

Jag serverar min saffranspannkaka med svartvinbärssylt och vispgrädde.

Saffranspannkaka med vispgrädde och svartvinbärssylt.

 

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar