Mascarponecreme med citrus till pepparkakssticks.

Dags för glöggbuffé och en av sakerna på bordet är en god citrusmascarpone som är frisk och fräsch till pepparkakor och glögg.

image
Smakar smaskens med pepparkakssticks.
2 apelsiner ( jag tog blodapelsiner)
1 citron
250 g mascarpone
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
  1. Riv skalet av 1 apelsin och citronen (med fördel ekologiska), väl tvättade.
  2. Pressa saften ur den ena apelsinen.
  3. Skala den andra apelsinen med kniv, skär ut hinnfria klyftor och skär i små bitar.
  4. Blanda apelsinkött, apelsinsaft, mascarpone, vaniljsocker, salt och skal från citrusfrukterna.

Smakar toppen till pepparkakor!

image
Dags att röra i apelsinen i cremen.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar