Till glöggbuffén i år gjorde jag chokladbollar med lite annorlunda smak. Istället för kaffe använde jag glögg och istället för att rulla dem i pärlsocker eller kokos tog jag smulade pepparkakor. Dessutom använde jag brynt smör. Det gjorde att smaken blev lite speciell och vuxen. Smakade toppen till glöggen!
Chokladbollar med glögg
100 g smör
3 dl havregryn
1 dl råsocker
1 krm vaniljsocker
1/2 dl kakao
1/2 krm salt
2 msk glögg
pepparkakor
1. Smält smöret i en kastrull. Ta det från värmen när det börjar bli lätt brynt och dofta lite nötigt.
2. Blanda havregryn, kakao, vaniljsocker, råsocker och salt i en bunke.
3. Tillsätt det brynta smöret (ta inte med bottensatsen) och glöggen.
4. Blanda till en jämn smet, ställ svalt så att smeten kallnar.
5. Forma bollar och rulla dem i krossade pepparkakor.