Brunch

Du visar för närvarande Brunch

Tidigare i höst upptäckte jag att brunchen har en egen dag tillägnad sig, den 19:e september. Då passade jag på att bjuda hem ett gäng goda vänner på brunch. Det blev ett fint avslut på en vecka och härlig uppladdning inför nästa!

Följande hade jag på mitt buffébord:

Pannkakor med keso och kanel med jordgubbsmascarpone

Äggröra: 6 ägg, 1/2 dl grädde, salt och chiliflakes. Vispa ihop smeten och stek i rikligt med smör. Ta upp röran ur stekpannan innan den stelnat helt. Då håller den sig krämig.

Bacon: Stek krispig i ugnen.

Jordgubbs- och mangosmoothie: 1 liter yoghurt, 200 g jordgubbar och 250 g mango mixas.

Blåbärs- och ingefärsshot

Dinkelfrallor med ost

Chiapudding med kakao

Grekisk yoghurt med honung

Dessert med karamelliserad mjölk: Smula digestivekex. Blanda mascarpone, grekisk yoghurt och karamelliserad mjölk. Varva krämen med kex och bär i glas.

På brunchbordet fanns också tunnbröd, ost, mango, blåbär, hallon, jordgubbar, tomater, paprika, te, kaffe och juice.

 

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar