Tidigare i höst upptäckte jag att brunchen har en egen dag tillägnad sig, den 19:e september. Då passade jag på att bjuda hem ett gäng goda vänner på brunch. Det blev ett fint avslut på en vecka och härlig uppladdning inför nästa!
Följande hade jag på mitt buffébord:
Pannkakor med keso och kanel med jordgubbsmascarpone
Äggröra: 6 ägg, 1/2 dl grädde, salt och chiliflakes. Vispa ihop smeten och stek i rikligt med smör. Ta upp röran ur stekpannan innan den stelnat helt. Då håller den sig krämig.
Bacon: Stek krispig i ugnen.
Jordgubbs- och mangosmoothie: 1 liter yoghurt, 200 g jordgubbar och 250 g mango mixas.
Grekisk yoghurt med honung
Dessert med karamelliserad mjölk: Smula digestivekex. Blanda mascarpone, grekisk yoghurt och karamelliserad mjölk. Varva krämen med kex och bär i glas.
På brunchbordet fanns också tunnbröd, ost, mango, blåbär, hallon, jordgubbar, tomater, paprika, te, kaffe och juice.