Köttfärspaj med fetaost

Du visar för närvarande Köttfärspaj med fetaost

Häromdagen gjorde jag en ”tomatig” köttfärssås som det blev rester kvar av. Den var perfekt att använda som bas i en lunchpaj. Tillsammans med de grönsaker som fanns i kylen, en bit fetaost, riven ost och äggstanning blev den mycket god och smakrik. Hackade tomater och lite ringlad balsamicocreme på pajen när det var dags att äta var pricken över i.

Köttfärspaj med fetaost

3-4 dl färdig köttfärssås

5 champinjoner

2 nävar bladspenat

1/2 fetaost

1 dl riven mozzarella

1 tomat

balsamicocreme

Äggstanning

3 ägg

2 dl mjölk

1/3 tsk salt

Pajdeg

100 g smör

3 dl vetemjöl

1/3 tsk salt

1 1/2 msk vatten (jag tog havremjölk)

 

1. Börja med pajdegen. Arbeta ihop den och låt den vila i kylen ca 20 minuter. Ta sedan ut den och kavla eller tryck ut den i en pajform. Ställ tillbaka in i kylen ca 30 minuter. Förgrädda därefter i 200° ca 10 minuter.

2. Hacka spenat och champinjoner och lägg dem i botten på det förgräddade pajskalet.

3. Bred ut den färdiga köttfärssåsen, mal över svartpeppar och smula över fetaost och riven mozzarella.

4. Vispa ihop äggstanningen och häll den över ingredienserna i pajskalet. Grädda ca 30 – 40 minuter i 200° varm ugn.

5. Hacka tomaten fint och fördela den över pajen när den är färdiggräddad. Avsluta med att ringla lite balsamicocreme över pajen precis innan servering.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar