Det här är en annorlunda, men mycket god dessert med intensiv smak av kakao. Den innehåller inte en massa socker så till råga på allt är den nyttig! Det söta kommer från honung. Jag brukar göra den att ha som mellanmål på eftermiddagen, när chokladsuget sätter in. Det här receptet ger två portionsglas.
Ibland slaskar jag i mig den som den är, ibland med bär eller frukt. Mango, blåbär, hallon och jordgubbar är exempel på frukt som är gott till.
Chiapudding med kakao
2 dl osötad mandelmjölk
35 g chiafrön, lite drygt 3 msk
1 dl fil eller yoghurt
2 1/2 – 3 msk kakao
2-4 tsk flytande honung
1 krm äkta vaniljpulver
Blanda alla ingredienser. Mängden kakao anpassar man efter hur stark chokladsmak man vill ha. Likadant med honungen, för en lite sötare pudding tar man den större mängden. Låt stå minst 3 timmar för att stelna, men jag brukar göra den på kvällen för att äta dagen efter, då blir den fastare. Men tycker man ändå att den är för lös är det bara att ta mer chiafrön nästa gång.
Ät som den är eller med valfria frukter eller bär.