Morotsplättar med bacon och lingon

Du visar för närvarande Morotsplättar med bacon och lingon

När kylskåpet ekar tomt när det kommer till grönsaker är det en utmaning att laga till något som är någorlunda nyttigt. Om det dessutom behöver gå snabbt är det ännu mer utmanande. Det hände mig för ett tag sedan.

Jag öppnade kylskåpsdörren och hittade lite mjölk, ett par ägg, några trötta morötter och ett paket bacon. Av de ingredienserna plus några till lyckades jag laga till en god lunch som inte tog jättelång tid. Jag hann gott och väl både laga till, äta och ta en liten promenad under lunchtimmen. Förstås passar det här lika bra att äta till middag eller varför inte till helgfrukost. För den som inte äter kött är det enkelt att utesluta baconet.

Morotsplättar med bacon och lingon (2 portioner)

2 dl mjölk

1 ägg

1 dl mjöl

lite salt

1stor eller 2 små morötter

smör att steka i

1 pkt bacon

1 dl lingon

lite socker

 

1. Sätt på ugnen 225°, lägg bacon i en ugnsform och stek knaprigt. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper.

2. Vispa ihop mjölk, ägg, salt och mjöl.

3. Riv morot och blanda ner i smeten.

4. Stek plättar i smör i en stekpanna.

5. Rör lingon med lite socker.

 

Servera plättarna med bacon och rårörda lingon, eller färdig lingonsylt.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar