Smördegstjoppar

Du visar för närvarande Smördegstjoppar

Till midsommaraftonens buffé gjorde jag smördegssnacks på fyra sätt. Smördegstjoppar är väl inte ett helt korrekt namn men jag tycker att det beskriver de små smördegssnurrorna ganska bra. Jag använde två färdigkavlade smördegar som jag delade på längden. Då fick jag fyra bitar. De fick sedan olika fyllning för att få lite variation på det hela. Grädda i 225 graders varm ugn till dess att de får fin färg.

Fyllning 1: Bred ut färskost med smak av paprika. Riv över mozarella och parmesan. Rulla ihop smördegen, skär små slantar och lägg på ett bakplåtspapper. Tryck till de lite. Pensla med uppvispat ägg och strö över torkad oregano.

Fyllning 2: Bred ut mjukost med smak av jalapeno. Riv över mozarella och parmesan. Rulla ihop smördegen, skär små slantar och lägg på ett bakplåtspapper. Tryck till dem lite. Pensla med uppvispat ägg och strö över anchochili.

Fyllning 3: Bred ut pesto. Riv över mozarella och parmesan. Rulla ihop smördegen, skär små slantar och lägg på bakplåtspapper. Tryck till dem lite. Pensla med uppvispat ägg och strö över sesamfrön.

Fyllning 4: Bred ut soltorkad tomatcreme. Riv över mozarella och parmesan. Rulla ihop smördegen, skär små slantar och lägg på bakplåtspapper. Tryck till dem lite. Pensla med uppvispat ägg och strö över sesamfrön. Lite chiliflakes får toppa den här varianten.

Förstås kan man välja en fyllning också, göra snurror, skruvar eller den form man vill. Här kommer en länk till ett liknande recept på smördegsskruvar.

Med paprikaost, riven mozarella och parmesan.
Smördeg delad i två med olika fyllning. Den enda på väg att rullas ihop.
En plåt på väg in i ugnen.
Färdiggräddade.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar