Krämig ytterfilé

Du visar för närvarande Krämig ytterfilé

En av de första dagarna när sonen kommit hem från Norge bjöd jag på krämig ytterfilé som fick god smak av dragon och soltorkad tomatcrème. Till köttet serverade jag klyftpotatis och lite extra sallad.

Krämig ytterfilé

800 g fläskytterfilé

salt, svartpeppar

6-8 körsbärstomater

3 salladslökar

2 dl crème fraiche

3 dl grädde

1 tsk kalvfond

2 tsk torkad dragon

3 msk soltorkad tomatcrème

smör

1. Putsa köttet och skär det i skivor. Krydda med salt och svartpeppar och bryn bitarna i smör. Lägg dem sedan i en ugnsform.

2. Hacka salladslöken och dela tomaterna i mindre bitar. Lägg dem i samma form som köttet.

3. Blanda grädde, crème fraiche, soltorkad tomatcrème, kalvfond och dragon. Häll det sedan i ugnsformen över köttet.

4. Gratinera i ugnen, 20-30 minuter i 200°. Servera till klyftpotatis.

 

 

 

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar