Små smördegspajer

Du visar för närvarande Små smördegspajer

Sonen kom hem på ett kort, men kärt besök. Då passade jag på att testa något nytt till frukost. Jag hade en kyld smördeg som jag tryckte ut i en form med fördjupningar för sex muffins. Sen tog jag av det som fanns i kylen. Har du ingen form med fördjupningar för muffins går det bra att ta stora muffinsformar också förstås.

För att göra smördegspajerna vegetariska utesluts den rökta kycklingen.  Du kan fylla pajerna med de grönsaker du har hemma, paprika, tomat, rödlök, spenat, ruccola eller precis vad du vill.

De här små smördegspajerna passar minst lika bra till brunchen, lunchen, förrätten eller istället för kvällsmackan. Mjukosten går att utesluta eller så tar du någon annan sort som du tycker om.

Så här gjorde jag:

Små smördegspajer

1 smördegsrulle

3 salladslökar

50 g rökt skinka, i tunna skivor (kan uteslutas)

1 1/2 dl nyriven parmesan

Äggstanning

3 ägg

1 dl creme fraiche

1/2 dl grädde

1/2 dl mjölk

1 1/2 – 2 1/2 msk mjukost med smak av jalapeno

nymald svartpeppar

1/2 tsk salt

smör till formen

1. Smörj fördjupningarna i formen. Dela smördegen i 6 delar och tryck ner dem i formen.

2. Hacka salladslök, kyckling och riv parmesan. Fördela i formarna.

3. Blanda ägg, creme fraiche, grädde, mjölk och mjukost. Smaka av så det blir lagom smak av mjukosten.

4. Avsluta med att smaka av med salt och svartpeppar.

5. Grädda i 200° cirka 20-25 minuter till dess att äggstanningen stelnat och de fått fin färg.

Vi åt pajerna med en lite annorlunda caprese med jordgubbar, tomater, hackad basilika och buffelmozzarella. Den kryddades med salt och svartpeppar. Sen var det bara att njuta! Som bonus sken solen och det gick att äta ute på altanen. Bara en sån sak!

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar