Halloumi- och nektarinsallad

Du visar för närvarande Halloumi- och nektarinsallad

Tidigare i sommar fick jag lunchsällskap. Solen sken och vädret var härligt. Då passade det bra med en god sallad att äta ute på altanen. Jag gjorde en variant på den halloumisallad med kräftstjärtar jag brukar laga till som även den blev en riktig höjdare.

Halloumi- och nektarinsallad

I botten på ett stort serveringsfat lade jag krispsallad, spenat, gurka skuren i halvmånar och små plommontomater delade i halvor.

Därefter tog jag tre nektariner och delade dem i klyftor och stekte i smör och lite råsocker till dess att de började mjukna.

Jag skivade upp en halloumi och stekte i smör. När de började få fin färg ringlade jag över lite dressing som jag gjorde så här (på ett ungefär):

1/2 msk pressad ingefära, saften ur 1/2 citron, 1/2 msk kallpressad rapsolja och 1/2 msk flytande honung blandades ihop.

Jag toppade salladen med de stekta nektarinerna och halloumin och ringlade över resterande dressing.

Sist av allt hackade jag färsk koriander och strödde över. Sen var det bara att äta och jag lovar att det blev gott och precis lagom till två personer!

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar