Risoni- och halloumisallad

  • Inläggskategori:Sallad
  • Kommentarer på inlägget:0 kommentarer
Du visar för närvarande Risoni- och halloumisallad

Alla varianter av sallad är perfekt mat när det är varmt ute. Sallad är förstås rätt perfekt även när det inte är varmt, men just enkelheten  att den går att ta med och äta som utflyktsmat eller bara i en skål när det är skuggläge under en parasoll är tilltalande. Risoni och halloumi tillsammans med grönsaker från kyl och krukor på altanen skapade en matig och god sallad. En dressing med smak av lime och ingefära fullbordade hela anrättningen.

Risoni- och halloumisallad

1. Koka risoni enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av i en sil när den är klar och spola direkt med kallt vatten.

2. Dela champinjoner, rädisor, småtomater, jordgubbar och paprika i mindre bitar.

3. Skölj valfri sallad och dela i mindre bitar. Hacka färsk koriander. Hos mig fanns båda delarna i krukor på altanen.

4. Stek halloumi i olivolja. Jag använde halloumi med chilismak.

5. Gör en dressing med kallpressad rapsolja, pressad ingefära, en halv pressad lime och lite honung.

Blanda ihop risoni, jordgubbar och sallad, lägg på nystekt halloumi och fördela dressingen över det hela. Ät och njut!

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar