Lasagne-kanske världens godaste

Du visar för närvarande Lasagne-kanske världens godaste

För ett tag sedan hade jag ett gäng grönsaker i kylen som började bli lite trötta. Det var definitivt dags att göra något med dem. Planen var att göra en grönsaksröra och stoppa in i kylen. Tänkte att det var en bra bas att ha till övrig matlagning. Men så blev det inte. Bäst jag stod där och hackade grönsakerna kom ett plötsligt lasagnesug. Sagt och gjort. Så fick det bli. Och som den blev. Såååå god! Faktum är att det nog är den godaste lasagne jag lyckats laga till. Här kommer receptet som jag kom ihåg att jag gjorde. Jag kommer definitivt att laga den igen!

Lasagne-kanske världens godaste

Grönsaksröra

10-15 cm squash

1 rödlök

1 gul paprika

5-6 champinjoner

10-12 små tomater

1 näve trattkantareller

1 burk tomatsås (som finns med i pizzakit)

kantarellfond

salt, svartpeppar, chiliflakes

3-4 dl riven ost att lägga ovanpå

Ostsås

2 dl grädde

2 dl creme fraiche

2 dl keso

2 dl riven ost

1/2 buljongtärning, grönsaks- eller höns

salt, svartpeppar

smör

1-2 msk mjöl

1. Hacka grönsakerna och stek i olivolja. Börja med squash, champinjoner och rödlök. När de stekt en stund tillsätts tomater och paprika.

2. Häll på tomatsås, kantarellfond och smula ner en näve torkade trattkantareller.

3. Krydda med salt, svartpeppar och chiliflakes.

4. Fortsätt koka ihop på låg värme medan såsen lagas till.

5. För att göra såsen börja smälta en rejäl klick smör i en kastrull.

6. Rör ner mjölet, smulad buljongtärning och vispa sedan i grädde och creme fraiche.

7. Tillsätt keso och riven ost.

8. Smaka av med salt och svartpeppar.

9. Varva ostsås, lasagneplattor och grönsaksröra. sist ett lager lasagneplattor och ostsås överst.

10. Avsluta med riven ost på toppen.

11. Gratinera i ugnen 200°, 30-40 minuter.

Servera med en grön sallad.

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar