Salamisnurror

Du visar för närvarande Salamisnurror

Jag var bortbjuden på knytis i helgen och en av de saker jag bidrog med var salamisnurror. Som vanligt använde jag av det som fanns i kylen och de blev riktigt goda faktiskt. Så pass goda att det är värt att dela hur jag gjorde. På det sättet kan jag göra dem igen.

Salamisnurror

1 kyld smördeg

12 pepparsalamiskivor

3-4 msk Rondelé mjukost med vitlök och örter (eller annat märke)

75 g riven ost

riven parmesan

sesamfrö

ägg till pensling

flingsalt

1. Bred ut mjukosten på smördegsplattan.

2. Strö över riven ost och fördela salamin på halva plattan.

3. Rulla ihop smördegen med fyllning och skär skivor, ca 1-2 cm.

4. Lägg skivorna på bakplåtspapper och pensla med uppvispat ägg. Jag plattade till skivorna lite när jag lagt dem på plåten.

5. Strö över sesamfrön och riv över parmesan. Avsluta med att strö över lite flingsalt.

6. Grädda i 225° till dess att de får fin färg. 15-20 minuter.

Ät smördegspuckarna till fördrinken, ett glas öl eller som del av en buffé.

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar