Jag var bortbjuden på knytis i helgen och en av de saker jag bidrog med var salamisnurror. Som vanligt använde jag av det som fanns i kylen och de blev riktigt goda faktiskt. Så pass goda att det är värt att dela hur jag gjorde. På det sättet kan jag göra dem igen.
Salamisnurror
1 kyld smördeg
12 pepparsalamiskivor
3-4 msk Rondelé mjukost med vitlök och örter (eller annat märke)
75 g riven ost
riven parmesan
sesamfrö
ägg till pensling
flingsalt
1. Bred ut mjukosten på smördegsplattan.
2. Strö över riven ost och fördela salamin på halva plattan.
3. Rulla ihop smördegen med fyllning och skär skivor, ca 1-2 cm.
4. Lägg skivorna på bakplåtspapper och pensla med uppvispat ägg. Jag plattade till skivorna lite när jag lagt dem på plåten.
5. Strö över sesamfrön och riv över parmesan. Avsluta med att strö över lite flingsalt.
6. Grädda i 225° till dess att de får fin färg. 15-20 minuter.
Ät smördegspuckarna till fördrinken, ett glas öl eller som del av en buffé.