Smördeg med potatis, rosmarin och bacon

Du visar för närvarande Smördeg med potatis, rosmarin och bacon

Jag har sett flera recept på nätet på pizza med färskpotatis. Blev lite sugen på att göra något liknande men förstås hade vi ingen färdig pizzadeg hemma och som vanligt var jag för lat för att göra egen….däremot fanns det en kyld smördeg som bara väntade på att användas till något gott. Receptet räcker till 2 personer om det ska vara middag eller till 4-6 om det ska vara en förrätt.

 

Smördeg med potatis, rosmarin och bacon 

1 kyld smördeg

3 kokta potatisar

2 msk olivolja

1 vitlöksklyfta

3 små tomater, till exempel romantica

några kvistar rosmarin ca 1-2 msk hackad

1 pkt bacon

parmesan

salt

 

1. Riv vitlöksklyftan och hacka rosmarin. Blanda med olivoljan i en skål.

2. Hacka tomaterna fint och lägg i dem också. Strö över lite flingsalt. Låt stå minst två timmar.

3. Knaperstek bacon i ugnen och koka färskpotatisen om det inte redan finns färdigkokta i kylen.

4. Lägg smördegen på ett bakplåtspapper och bred ut oljeblandningen. Pensla ut oljan så att all smördeg täcks och fördela kryddor och tomater så gott det går.

5. Lägg på skivad potatis och riv ett rejält lager parmesan över.

6. Grädda 200- 225° ca 20 minuter.

7. Lägg på smulad bacon när det är färdiggräddat och servera med sallad. Mums.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Detta inlägg har 2 kommentarer

  1. Carro

    Ett enkelt och snabbt alternativ till pizza med potatis som är favvo hos mig, är att grovriva potatisen, blanda med salt och ägg, trycka ut i en smord ugnsform & steka i ugnen ca 15 min.. Så blir det lite som en ”pizzabotten” Sen brukar jag ha på tomatpuré, champinjoner, tomater, riven ost och oregano, in i ugnen igen tills det känns klart!
    Vet dock inte hur bra det funkar med färskpotatis, så ditt smarriga alternativ med smördeg ska jag definitivt prova nån dag! 🙂

Lämna ett svar