Färs- och bönpaj

Du visar för närvarande Färs- och bönpaj

Andra advent och jag besökte en julmarknad där jag bor, fixade inför att sotaren ska komma så det blev en sån där matlagningsdag med minimal ansträngning men ändå något riktigt gott och mättande. Jag hade en färdig pajdeg i kylen,  färs- och böngryta jag lagat till förut och i frysen, samt lite grönsaker, riven ost och ingredienser till äggstanning i kylen.

Färs- och bönpaj

Färs- och böngryta (eller stek 300 g färs och krydda upp efter smak)

3/4 dl chilisås (Heinz)

1 rejäl näve spenat

10 små småtomater

1 salladslök

50 g riven ost

3 ägg

2 dl grädde

1/4 tsk salt

1. Förgrädda pajskalet på 225°, cirka 10 minuter.

2. Lägg färsk spenat i pajskalet.

3. Blanda den färdiga färsgrytan med chilisås och fördela ovanpå spenaten.

4. Skiva salladslöken tunt, dela tomaterna och fördela över färsen.

5. Strö över valfri ost.

6. Vispa ihop ägg och grädde. Tillsätt saltet och häll äggstanningen över pajfyllningen.

7. Grädda i 200°  cirka 30 minuter.

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar