Tofutaco

Du visar för närvarande Tofutaco

Under julhelgen lagade jag revbenspjäll med en magiskt god glaze. I en glasburk i kylen fanns en del av den kvar och vad passade då bättre än att marinera tofu i den för att laga till något gott av. Här finns receptet på glazen, om du enbart gör till tofun, gör inte hela receptet. Tycker du att det är många ingredienser tänk på att du kan laga till mer än bara tofu. Till exempel kyckling eller fläskkött. Vill du inte göra den för att det är för många ingredienser kan du göra en enklare variant med hoisinsås, japansk soja, ingefära, vitlök, rostade sesamfrön och sesamolja. Det kommer också att bli gott.

Tofutaco

1 förpackning tofu

ca 1 1/2 marinad/glaze

1 1/2 msk maizena

sesamolja, rapsolja

salladsblad

paprika

gurka

majs

salladslök

rädisor

1.1. Dela tofun i bitar och lägg den i marinaden. Låt stå i kylen 2-3 timmar.

2. Låt den rinna av i en sil och blanda med maizena.

3. Häll sesamolja och rapsolja i en stekpanna. När olja blivit varm lägg i tofubitarna och stek dem gyllene.

4. Skölj hela salladsblad, hacka och skiva grönsakerna.

 

Picklad rödlök

1 rödlök

risvinäger + vatten

råströsocker

5. Skiva rödlöken, häll på några matskedar risvinäger och 1 msk råströsocker. Häll på vatten så det täcker rödlöken. Låt stå i kylen att dra, gärna några timmar.

Misodressing

1 dl crème fraiche

3/4 msk miso

1 tsk gochugaru (eller lite vanliga chiliflakes)

citron

6. Blanda ingredienserna, smaka av med pressad citron.

7. Lägg tofu i salladsblad och fördela grönsaker över. Toppa med picklad rödlök och misodressing.

Dags att äta.

 

 

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar