Ljummen potatissallad med sparris

Du visar för närvarande Ljummen potatissallad med sparris

Idag testade jag att göra en ny slags dressing till min potatissallad. Den smakade fantastiskt gott tillsammans med prosciuttolindad sparris. Mat som gav mersmak.

Potatissallad med senap och dragon

5-6 potatisar

Dressing

ca 1 dl olivolja

2 tsk grovmalen sötstark senap

1- 1 1/2 tsk torkad dragon

2-3 tsk pressad citron

salt

2 salladslökar

1. Dela potatisarna i skivor. Skala om de inte är fina.

2. Gör dressingen till potatisen under tiden. Blanda alla ingredienser och rör till dess att den blir slät. Smaka av med salt.

3. Skiva salladslöken och blanda med nykokt potatis och dressing.

Till potatissalladen serverade jag grön sparris lindad i prosciutto. Jag lade sparrisen i en ugnsform och ringlade över lite olivolja, honung och sist av allt pressade jag över en aning citron. 225 grader, 10 – 15 minuter.

Senaps- och dragonolja
Dags att stoppa in i ugnen.
Härligt krämig smakrik potatissallad.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar