Vardagslyx med genvägar

Du visar för närvarande Vardagslyx med genvägar

Jag brukar ju oftast laga det mesta från grunden…ja utom när det kommer till pizza. Då köper jag oftast hem färdig pizzadeg som grund. Men man ska inte förakta att kunna få till vardagslyx med hjälp av genvägar i form av halvfabrikat. Den här måltiden är resultatet av ett antal genvägar i matlagningen. Men så gott att det kändes faktiskt som om det mesta var helt hemlagat.

Potatisgratäng med kryddiga korvar och marängtårta till efterrätt är så lyxigt det kan bli en helt vanlig onsdag utan alltför mycket bök.

Potatisgratängen hade jag köpt färdig (Peka, den enda färdiga jag gillar) och sedan kryddade jag upp den med chiliflakes och massor av nyriven parmesan innan jag gratinerade den i ugnen. Vill du hellre göra en egen gratäng finns flera recept att finna här på min hemsida. Det här är ett.

Korvarna stekte jag i ugnen samtidigt som gratängen.

Till det serverade jag en senapsdressing som jag gjorde med lika delar creme fraiche och majonnäs (Hellmans) och Graveleijs senap, stark och söt. Börja med någon matsked senap och smaka av till dess att du själv tycker att smaken blir perfekt. Det blev drygt 2 dl färdig dressing.

Jag gjorde även en coleslaw som blir magisk god. Vitkål, rödlök och morot strimlades och blandades ihop med creme fraiche, majonnäs, farinsocker, senap och lite nymald svartpeppar. Gör dressingen i en egen skål och smaka av innan den blandas med grönsakerna. Jag tog ungefär 1/2 – 3/4 dl vardera av creme fraiche och majonnäs, ca 1 msk farinsocker och 1/2 msk senap. Men smaka av som sagt så att det blir lagom stark senapssmak.

Jag hade även gjort pressgurka som mormor brukade göra den och picklad rödlök som serverades till. Helt vanlig 1-2-3 lag. Det receptet hittar du HÄR. Det fanns även rostad lök till allt det goda.

Till dessert gjorde jag en marängtårta. Jag hade färdigköpta marängbottnar men vill du göra egna hittar du ett recept HÄR.

Mellan bottnarna hade jag ett lager chokladmousse med chokladbitar. Pulver köpt på affären som vispades ihop med mjölk hemma. Vill du hellre göra egen finns det flera recept här på min hemsida. Det HÄR  är ett.

Sedan vispade jag ungefär 2 1/2 dl grädde som jag blandade med 2 msk lemoncurd (färdigköpt). Det spritsade jag ut på den övre marängbotten. Sen toppade jag hela härligheten med jordgubbar, hallon och daimkulor. Så fantastiskt gott!

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar