Rocky Road 2023

Du visar för närvarande Rocky Road 2023

Jamen då var det dags igen, julens godistillverkning har startat. Som vanligt blir det en variant av Rocky Road. Årets godbitar påminner förstås en del om tidigare varianter men lite variation bjöd den ändå på. God blev den förstås, den där smaken av apelsin som bryter igenom blev pricken över i. Nu mumsar jag på!

Rocky road 2023

200 g mjölkchoklad

200 g mjölkchoklad med salta mandlar

100 g mörk choklad med apelsinsmak

3 dl jordnötter

1 påse dumlekola (29 stycken, jag räknade)

1 påse skalade pistagenötter

3 – 4 nävar minimarschmallows

strössel, flingsalt till dekoration

Smält chokladen över vattenbad. När chokladen smält låt den svalna något och blanda sedan ner övriga ingredienser. Bred ut blandningen på ett bakplåtspapper, strö över några minimarschmallows och sprinkla valfritt strössel över. Avsluta med ett lite flingsalt. Ställ svalt till dess att det stelnar, skär sedan i munsbitar och lägg i askar. Sen är det bara en fråga hur mycket som finns kvar när det blir jul!

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar