Rostad sötpotatissallad med kräftstjärtar

Du visar för närvarande Rostad sötpotatissallad med kräftstjärtar

Förra helgen tänkte jag laga till en liten sallad. Men som vanligt har jag svårt för det där ordet lagom. Det blev en rejäl sallad som nog skulle ha räckte till 3 – 4 portioner. Jag tog av de grönsaker som fanns hemma och tillsammans blev det som sagt rätt mycket. För att göra den helt vegetarisk är det bara att utesluta kräftstjärtarna eller så kanske man vill ha någon slags lufttorkad skinka istället. Här är det bara att experimentera fritt. Fast just den här kombinationen blev mycket god så jag kan verkligen rekommendera den.

Rostad sötpotatissallad med kräftstjärtar

2 små sötpotatisar

1 burk stora vita bönor

1 salladslök

1 rödlök

10 – 15 cm gurka

1/2 röd paprika

1 rejäl näve ruccola

1 förpackning minimozzarella

ca 1/3 minivattenmelon

koriander

1 burk kräftstjärtar

Dressing blandas till av kallpressad rapsolja, honung, limejuice, salt och svartpeppar. Här har jag inga exakta mängder utan detta blandades till på en höft.

1. Skala och dela sötpotatisen i mindre bitar. Ringla olivolja över och krydda med salt och svartpeppar. Rosta i ugnen 225° till dess att de blivit mjuka och fått färg. När de är nästan färdiga får en burk avrunna och sköljda vita bönor rosta med en kort stund.

2. Hacka lök och salladslök. Skiva gurkan i halvmånar och paprikan i mindre bitar. Dela vattenmelonen i munsbitar.

3. Lägg ruccola i botten på ett fat. Fördela den varma sötpotatisen och bönorna över.

4. Lägg på vattenmelon, löken, gurkan och paprikan.

5. Låt kräftstjärtarna och minimozzarellan rinna av. Lägg dem på grönsakerna i serveringsfatet.

6. Därefter hälls lite dressing på och hackad koriander får toppa det hela.

Sen är det bara att njuta av hela anrättningen. Med fördel tillsammans med någon annan eftersom det som sagt blir rätt mycket. Fast annars är det rester som man inte blir ledsen av att finna i kylskåpet heller. Smaklig spis!

 

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar