Tomat- och korvgryta med trattkantareller

Du visar för närvarande Tomat- och korvgryta med trattkantareller

Att testa och hitta på nytt är en av mina drivkrafter i köket. Inte för att jag egentligen har tröttnat på gamla godingar bland maträtter utan mest för att jag använder mig av det som finns hemma för tillfället. Jag har ju inte alltid den bästa framförhållningen när det handlar om planering av vad som ska lagas. Oftast blir mina hopkok jättegoda i alla fall. Som den här tomat- och korvgrytan med smak av trattkantareller och en härlig hetta av chilikryddor.

Tomat- och korvgryta med trattkantareller

2 msk torkade trattkantareller

10 cm falukorv (eller annan korv, gärna med någon god smak)

1/2 rödlök

10 cm purjolök

1 gul paprika

1 burk hela tomater

1 dl vatten

1 1/2 dl kantarellfond

olivolja

svartpeppar och paprikapulver

cayennepeppar, chiliflakes – efter egen smak

timjan

1. Skär falukorven i mindre bitar, hacka paprikan grovt, rödlök och purjolök fint.

2. Ringla olivolja i en stekpanna och stek korv, grönsaker och lök. Smula även ner trattkantarellerna.

3. Häll på en burk hela tomater och vatten. Dela tomaterna lite i pannan.

4. Tillsätt kantarellfond. Krydda med svartpeppar, paprikapulver, cayennepeppar och chiliflakes.

5. Låt grytan koka ihop och smaka av med mer kryddor.

6. Avsluta med att klippa färsk timjan över innan servering.

7. Grytan smakar gott med bulgur eller ris. Blev grytan riktigt het smakar det gott med en klick crème fraiche på toppen.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar