Bibimbap

Du visar för närvarande Bibimbap

Bibimbap är en koreansk risrätt som serveras runt om i världen. Det finns många recept att välja mellan. Som vanligt tog jag av saker som fanns i kylskåpet och gjorde min egen variant. Den blev mycket god så jag kommer definitivt att laga till den igen. Receptet är beräknat för en person men för att laga till fler är det bara att öka mängderna.

Bibimbap (1 portion)

Marinerad lövbiff

200 g lövbiff

1/2 msk japansk soja

1 tsk sesamolja

1/2 tsk strösocker

1/2 riven vitlöksklyfta

sesamfrön att strö över

Börja med att strimla lövbiffen och blanda till marinaden. Låt köttet marinera ca 15 minuter men gärna lite längre. Stek på hög värme i rapsolja och strö över sesamfrön sist av allt.

Tillbehör

200 g spenat stekt i sesamolja med lite salt och chili

1 morot i tunna strimlor

romansallad eller annan valfri sallad

inlagd gurka

picklade rädisor

kokt jasminris

stekt ägg

sesamfrön

Koka riset, stek spenat och ägg. Förbered övriga grönsaker. När det är dags för servering lägg riset i botten på en tallrik, sedan fördelas övriga ingredienser på riset. Lägg ägget på toppen och strö över lite extra sesamfrön och chiliflakes.

Finns kimchi att tillgå smakar det väldigt gott till.

Smaklig spis!

 

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar