Chokladmousse med krisp och sting

En enkel men ack så god chokladmousse att bjuda på gjorde jag helgen som gick. Välj mörk choklad med hög kakaohalt, valfritt om man vill ha med smak eller inte. Jag använde 100 g choklad med smak av chili samt 100 g med smak av flingsalt och pekannöt. Stinget kommer alltså från chilin och krispet från pekannöten. Fast man behöver inte laga den bara när man ska bjuda….den går utmärkt att äta själv också….

Chokladmousse (6 portionsglas)

3 äggulor

200 g mörk choklad med hög 70% kakaohalt (100 g chili, 100 g pekannöt och flingsalt)

3 dl grädde

 

1. Smält chokladen i vattenbad.

2. Vispa grädden hårt.

3. Rör ner en äggula i taget i den smälta avsvalnade chokladen. Det är viktigt att äggulorna inte är kylskåpskalla, då skär det sig. Det blir en ganska trög smet.

4. Blanda ner ägg- och chokladblandningen i grädden. Rör försiktigt och häll sedan upp i portionsglas och ställ in dem i kylskåpet några timmar.

 

Jag serverade moussen med hallon, det smakade mycket gott.

Ett portionsglas med chokladmousse…..fast utan hallon….

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar