Rösti med palsternacka och bacon

Du visar för närvarande Rösti med palsternacka och bacon

Jag måste erkänna att rösti inte är något jag lagat till särskilt ofta. Det är gott men jag tror att jag har fått för mig att det är krångligt att laga till. Men det är det ju inte. Efter dagens tillagninghar jag insett hur lätt det är, så detta är definitivt något jag kommer att göra igen.

Ta av de rotfrukter som finns hemma men tänk på att det ska vara övervägande del potatis annars får den svårt att hålla ihop. Min rösti innehöll palsternacka, morot och potatis. Vill man ha den helt vegetarisk låter man förstås bli baconet på toppen.

Rösti med palsternacka och bacon

3 potatisar

1 palsternacka

1 morot

salt, svartpeppar

smör

bacon

koriander eller persilja

 

1. Stek bacon i en ugnsform, varmluft 225°. Ta upp och lägg på hushållspapper för att rinna av när det är klart.

2. Skala potatis, morot och palsternacka. Riv på den grova sidan av rivjärnet.

3. Blanda det rårivna i en bunke och krydda med salt och svartpeppar.

4. Smält en klick smör i en stekpanna och häll i baconfettet från ugnsformen.

5. Pressa ner rårivna i en stekpanna. Stek på medelvarm temperatur.

6. När den börjar hålla ihop i botten ta hjälp av en tallrik för att vända den i stekpannan. Stek ca 5 minuter till på andra sidan.

7. Sätt därefter in stekpannan med rösti i ugnen på 175° och låt den bli helt klar. När den fått fin färg och är krispig är det dags att ta ut den.

8. Hacka bacon och koriander (persilja) och strö över röstin.

9. Servera nystekt med vitlökssås.

 

Vitlökssås

1/2 dl crème fraiche

1/2 dl majonnäs

1 fint riven vitlöksklyfta

pressad citron

salt, svartpeppar

Blanda crème fraiche, majonnäs och vitlök. Smaka av med pressad citron, salt och svartpeppar.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar