För några kvällar sedan panerade vi torsk och gjorde egna fiskburgare. Dels åt vi fisken i hamburgerbröd men även serverad enbart i ett salladsblad med den goda majonnäsen smakade det toppen. Den stekta panerade fisken passar förstås att äta som den är till kokt potatis också. Nystekt och krispig är den god hur man än väljer att äta den.
Förutom bröden hade vi salladsblad, gurka, rödlök och srirachamajonnäs till fisken.
Panerad torsk
ca 400 g torsk
1 – 1 1/2 dl majsmjöl
1-2 tsk anchochili
2 ägg
2 – 2 1/2 dl panko
1. Dela torsken i lämpliga bitar, torka av och salta lätt på båda sidor.
2. Blanda majsmjöl med anchochili i en tallrik, vispa upp äggen i en och häll panko i en tredje tallrik.
3. Vänd fisken först i majsmjöl, sedan i ägg och sist i pankon.
4. Stek i en blandning av smör och rapsolja till dess att fiskbitarna är genomstekta och krispiga.
5. Servera fiskburgarna i rostade hamburgerbröd eller salladsblad med valfria grönsaker och srirachamajonnäsen.
Srirachamajonnäs
1 dl majonnäs (helst Hellmans eller hemgjord)
2 salladslökar
1 vitlöksklyfta
3/4 – 1 1/2 msk sriracha
salt
Blanda ner riven vitlök, hackad salladslök och sriracha efter smak i majonnäsen. Smaka av med salt.