Liten buffé

Du visar för närvarande Liten buffé

Oj vad dagarna går fort. För att inte tala om veckorna. Knappt en stund hemma, framförallt inte mycket tid att sitta ned och göra ingenting. Då är det viktigt att matlagningen går fort. Därför tackar jag alla snabbmatsrestauranger vi besökt den senaste veckan för alla middagar….

I fredags hade jag i alla fall en son som slutade nian, en av anledningarna till att det varit fullt upp. Eftersom jag visste att det skulle komma några besök lagade jag till en enkel kall buffé, som framförallt passade sonens smak, men som även gick snabbt att laga till.

Kycklingfilé stekt i ugnen kryddad med salt, chiliflakes, honung och lime.

Risnudelsallad med en dressing av pressad lime, honung och hackad röd chili. Med tunt hyvlad gurka, rädisor och hackad färsk spenat.

Jordnötssås mixad av saltade jordnötter, kallpressad rapsolja, röd chili, lite pressad lime och salt.  Jag utgick från 1 1/2 dl jordnötter och tog olja till dess att konsistensen blev lagom. Chili efter smak. Sonen gillade verkligen såsen, den var så ”jordnötig”……enligt honom….

Ostpaj med hjälp av färdigkavlad pajdeg, 2 dl riven hemlagrad hushållsost, 2 dl riven herrgårdsost, 1/2 röd finhackad chili, 1 näve hackad spenat, ett litet knippe hackad basilika och med en äggstanning av 3 ägg, 2 dl grädde, 1 tsk kummin och lite salt.

Dinkelfrallor med torkade blåbär, hackad basilika, finriven parmesan och pinjenötter. Ett av recepten på dinkelfrallor hittar du här. Smaksättningen kan man naturligtvis variera efter smak.

Lite vattenmelon blev pricken över i.

image
Kyckling med hemlagad jordnötssås.

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar