Kvällen var sen när hungern gjorde sig påmind och jag insåg att jag hade glömt att äta middag. I kylen fanns färdig smördeg och lite rosépepparsås och några bitar överbliven halloumi. Dessutom hade jag färdigstekt kyckling i frysen. Den blev över när jag gjorde pulled chicken Vader style för ett tag sedan.
Efter lite drygt en halvtimme hade jag goda piroger att äta framför en film i soffan!
Smördegspaket med Vaderkyckling
1 färdigkavlad smördegsplatta
1 1/2 stekt kycklingfilé
ruccola
rosépepparsås
2 skivor halloumi
riven mozarella
1. Dela smördegen i fyra delar.
2. Bred på ett lager kall rosépepparsås eller annan favoritsås. Färskost fungerar också.
3. Lägg ett lager ruccola på varje smördegsbit och fördela den skivade kycklingen.
4. Toppa med halloumi och riven mozarella.
5. Vik upp kanterna på smördegen så att det blir öppna paket.
6. Krydda med lite flingsalt och chiliflakes.
7. Grädda i 225° varm ugn ca 15-20 minuter.