Ruccola- och parmesanmos

Du visar för närvarande Ruccola- och parmesanmos

Jag brukar inte göra potatismos jätteofta men helgen som gick gjorde jag en stor sats mos för att ha till en rad olika maträtter under veckan. Moset smakade tipptopp till varmkorven, de stekta köttbullarna, i tunnbrödrullen och i potatisbakelser. Förstås finns en rad andra rätter där just det här potatismoset skulle passa som handen i handsken.

Ruccola- och parmesanmos

8 – 10 potatisar

50 – 75 g smör

1/2 – 1 dl mjölk

salt, svartpeppar

1/2 påse ruccola

4 – 5 msk nyriven parmesan

Skala potatisen och dela i mindre bitar. Koka mjuka i lättsaltat vatten.

Pressa potatisen ner i en bunke och klicka i smör och blanda med mjölk. Krydda med salt och svartpeppar och blanda ner 1/2 påse hackad ruccola och nyriven parmesan.

Klart att äta. För att lägga upp moset snyggt är en glasskopa ett perfekt tillbehör.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar