Bookmakertoast men ändå inte

Du visar för närvarande Bookmakertoast men ändå inte

Häromkvällen stekte vi fin filé på steksten och då blev det några bitar över. De passade bra att göra en toast av. Det blev en slags bookmakertoast men ändå inte….sonen gillar varken senap eller pepparrot som båda är ingredienser i den äkta.

Men jag gjorde som jag brukar och improviserade. Istället för senapssås tog jag rosépepparsås som var kvar från julaftonens laxmiddag och pepparroten byttes ut till parmesan. Mackorna blev mycket goda.

Jag började steka brödskivorna frasigt gyllene i smör. Därefter bredde jag ett lager rosépepparsås på brödet och toppade med ruccola.

Filén (nöt) stekte jag i överblivet kryddsmör (tomat och vitlök) och kryddade med salt och svartpeppar.

Medan köttet stektes rev jag parmesan fint och skivade upp salladslök. När filén nått lagom stektid skivade jag upp köttet och lade på bröden . Osten lade jag i små högar på ruccolan och sedan knäckte jag ägg och lade gulorna ovanpå parmesanosten. Toppade allt med lite salladslök och plötsligt var det dags att hugga in.

Alla mackor blev dock inte så snygga då äggulan inte ville stanna på toppen!

På den ena mackan ligger äggulan snyggt som den ska, på den andra rann den ut….inte så snyggt men lika gott ändå!

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar