Pulled chicken, Vader style

Du visar för närvarande Pulled chicken, Vader style

Jag har köpt en ny gjutjärnsgryta som jag var tvungen att prova. Eftersom Darth Vaders hjälm pryder locket så passade det utmärkt att tillaga kyckling med dragning mot den mörka sidan.

Dessutom är det snart  jul så jag använde julmust som en av ingredienserna. Kycklingen blev verkligen god, om det var ingrediensernas förtjänst eller grytan kycklingen lagades till i låter jag vara osagt.

En saker är säker, the Force is strong with this chicken.

Pulled chicken – Vader style

33 cl julmust

2 dl vatten

1 hönsbuljongtärning

1/2 dl japansk soja

4 msk tomatpuré

3-4 vitlöksklyftor, i bitar

1 gul lök, i klyftor

1 röd chili, i ringar

1 tsk malen ingefära

1 /2 msk torkad rosépeppar, mortlad

5-6 kycklingfiléer

Blanda alla ingredienser i en gjutjärnsgryta (eller annan gryta som klarar av att stå i ugnen). 

Putsa kycklingen och lägg i filéerna. 

Ställ in grytan i 175° varm ugn i cirka två timmar. Då är kycklingen så mör så den faller sönder i princip bara av att man tittar på den. Men kolla till kycklingen och anpassa tiden om det behövs. Kortare eller längre tid i ugnen. 

Servera tillsammans med snabbinlagd rödkål och dressing med vitlök och rosépeppar och valfria grönsaker. Tortillabröd eller libabröd passar utmärkt att äta kycklingen i. 

Dressingen görs av lika delar majonnäs och crème fraiche, lite pressad citron, en riven vitlöksklyfta och ca 1/2 msk fint mortlad rosépeppar. Smaka av med nymald svartpeppar och lite salt.

Pulled chicken – Vader style
Mozarella, snabbinlagd rödkål, spenat, halloumi, tomater, rödlök och dressing med rosépeppar och vitlök.
Min nya fina gryta.
The Force is strong with this one.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar