Enkla piroger

Med en rulle smördeg går det snabbt och enkelt att göra goda piroger till middag. Det som tar längst tid är att steka färsen, sedan är det snabbt gjort att vika ihop pirogerna och grädda dem i ugnen. (Jag stekte mer färs än jag behövde så en del sparade jag till middag en annan dag. Då blev det lasagnerullar. Det receptet kommer sen).

image
Nygräddade piroger.

 

Pirogfyllning

500 g älgfärs

1 finhackad gul lök

1-2 finhackade vitlöksklyftor

ruccola

1 hackad vårlök

anchochili, spiskummin, salt, chiliflakes, paprikapulver

1 ägg

parmesanost

 

1. Stek färsen i smör eller olja till dess att den får färg.

2. Sänk värmen och tillsätt lök och stek den mjuk.

3. Krydda med salt, chiliflakes, paprikapulver, anchochili och spiskummin.

4. Dela smördegen i 6 bitar. Fördela färs, ruccola och vårlök mitt på bitarna.

5. Pensla kanterna med uppvispat ägg och vik  dem i trekanter.

6. Pensla pirogerna med ägget och riv över rejält med parmesanost.

7. Grädda i 225º 15- 20 minuter, till de får fin färg.

 

Servera med en god sallad och en god guacamole eller gör som jag gjorde idag, med lite småplock. Tomater, melon, vindruvor, gurka, nachips och creme fraiche med paprika och chilismak.

image
Gott småplock till pirogerna.

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar