Med en rulle smördeg går det snabbt och enkelt att göra goda piroger till middag. Det som tar längst tid är att steka färsen, sedan är det snabbt gjort att vika ihop pirogerna och grädda dem i ugnen. (Jag stekte mer färs än jag behövde så en del sparade jag till middag en annan dag. Då blev det lasagnerullar. Det receptet kommer sen).
Pirogfyllning
500 g älgfärs
1 finhackad gul lök
1-2 finhackade vitlöksklyftor
ruccola
1 hackad vårlök
anchochili, spiskummin, salt, chiliflakes, paprikapulver
1 ägg
parmesanost
1. Stek färsen i smör eller olja till dess att den får färg.
2. Sänk värmen och tillsätt lök och stek den mjuk.
3. Krydda med salt, chiliflakes, paprikapulver, anchochili och spiskummin.
4. Dela smördegen i 6 bitar. Fördela färs, ruccola och vårlök mitt på bitarna.
5. Pensla kanterna med uppvispat ägg och vik dem i trekanter.
6. Pensla pirogerna med ägget och riv över rejält med parmesanost.
7. Grädda i 225º 15- 20 minuter, till de får fin färg.
Servera med en god sallad och en god guacamole eller gör som jag gjorde idag, med lite småplock. Tomater, melon, vindruvor, gurka, nachips och creme fraiche med paprika och chilismak.