Lasagnerullar

När jag stekte färs till pirogerna blev det en del över. Den blandade jag med följande ingredienser i en stekpanna:

2 msk tomatpuré

1/2 burk pizzasås

1/2 burk vatten

Jag lät färsen koka ihop och fördelade den sedan på färska lasagneplattor som jag rullade ihop och lade i en smord ugnsform.

Ostsås

Jag gjorde en vanlig vitsås som jag blandade riven ost i.

Smält en rejäl klick smör (3-4 msk) i en kastrull, blanda i 3-4 msk mjöl och vispa i 5-6 dl mjölk och salta lätt.

Efter att såsen kokat en stund blandade jag i rejält med riven ost. Både parmesan och edamer. 100-150 g sammanlagt.

Häll såsen över lasagnerullarna och gratinera i ugnen 25-35 minuter, 225º.

image
Goda lasagnerullar!

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar