Prästostpaj med pepparsalami

Idag har jag först jagat älg sen har jag med hjälp av sonen plockat undan utemöblerna. Tänkte att det var bäst att passa på när det var en regnfri dag. Därför kände jag mig rätt trött så jag ville att middagen skulle gå fort att laga. I kylen hade jag passande nog en rulle färdigkavlad pajdeg.

Alltså:

Paj till middag.

Medan pajskalet förgräddade vispade jag ihop en äggstanning bestående av:

4 ägg

3 dl grädde

1/2 tsk chiliflakes

1/2 – 3/4 tsk salt

2 tsk krossad kummin

lite paprikapulver

Därefter fyllde jag pajskalet med:

2 dl riven prästost

6 skivor strimlad pepparsalami

ca 3 msk soltorkade tomater i strimlor

 

Sen hällde jag över äggstanningen och gräddade i 225 º ca 15- 20 min.

 

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar