Vädret pajar vägar och broar…här var det också paj, god paj.

Ute står regnet som spön i backen, inne är det varmt och skönt. Framförallt är det torrt. Dagens middag blev en snabb paj. En färdigkavlad deg som fanns i kylen förgräddades i cirka 5-10 minuter, 200º.

Sedan fylldes pajskalet med rester från kylen.

2 dl mild riven ost, 1 dl riven parmesan, 3/4 finhackad röd chili, 2 dl hackad ruccola och 1/2 dl finhackad knaperstekt bacon.

Över allt detta goda hällde jag en äggstanning med 4 ägg, 3 dl grädde och 1/2 tsk salt.

Efter ytterligare en halvtimme (ungefär) i ugnen var det klart att äta!

 

image
God fredagspaj!

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar