Tjockpannkaka med äpple

Du visar för närvarande Tjockpannkaka med äpple

När jag kommer hem på kvällen och är hungrig, men varken lust eller ork finns för att laga till något mer avancerat är tjockpannkaka ett säkert kort. Den här gången tillsatte jag äpple och kanel i smeten. Tillsammans med vitkålssallad som blandats med rårörda lingon fick jag en god och mättande middag.

Tjockpannkaka med äpple

2 dl mjölk

1 dl vetemjöl

1 ägg

1 äpple

1/2 tsk kanel

1/4 tsk salt

Vispa ihop mjölk, vetemjöl och ägget till en smet. Blanda ner salt och kanel.

Skala äpplet och skär i små bitar. Lägg äpplet på botten i en ugnsform och häll smeten ovanpå.

Grädda i 200° cirka 20 – 30 minuter.

 

Medan pannkakan gräddas strimlas kålen och blandas med rårörda lingon eller lingonsylt.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar