Söndagssatay som passar vilken dag som helst.

  • Inläggskategori:Kyckling
  • Kommentarer på inlägget:0 kommentarer

God, snabblagad kycklingsatay gjorde jag i söndags. Med en färdig burk sataysås och kokosmjölk som bas blev rätten färdig samtidigt som riset.

image
God söndagssatay.

Kycklingsatay

2 kycklingfiléer

1 burk sataysås

1 burk kokosmjölk

3/4 lime

5 cm riven ingefära

1 hackad vitlöksklyfta

1 hackad röd chili

image
Delar av ingredienserna på skärbrädan.

Jag började att hacka alla ingredienser, dela kycklingen i munsbitar och sedan mätte jag upp jasminriset och satte det på kokning. Sedan stekte jag kycklingen i rapsolja, när den nästan var klar saltade jag den. Därefter tillsatte jag chili, vitlök och ingefära och lät det steka med en stund. Sist hällde jag över kokosmjölk, sataysås och pressade över saften från 3/4 lime. Till kycklingen och riset serverade jag kokos, hackad ruccola, vindruvor i bitar och röd hackad paprika.

image
Det är serverat!

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar