I frysen fanns det en ytterfilé som pockade på uppmärksamhet. Jag gjorde som jag ofta gör, rullade den i blandade kryddor och helstekte den i ugnen.
Det finns flera recept här på hemsidan. Ett av dem hittar du om du följer den här länken. De kryddor jag använde idag var apelsintimjan, citrontimjan, rosmarin, rosépeppar, flingsalt och vitlökspulver, 4-5 msk sammanlagt. Jag använde mest av de örter jag plockat ute, d.v.s timjan och rosmarin. Det blev en utmärkt kombination av smaker.
Apelsintimjan var en ny krydda för mig, men eftersom jag hade köpt en planta fanns den i vår rabatt och smaken passade utmärkt till fläskköttet!
Tillsammans med potatisgratäng kryddad med chiliflakes och parmesanost, en god sås gjord på köttskyn, grädde, creme fraiche, svartpeppar och lite tomatpuré blev det en mycket god middag. En klick rödvinbärsgelé fick bli pricken över i !