Öl- och hoisinstek med smördegsrulle

Du visar för närvarande Öl- och hoisinstek med smördegsrulle

Dagen innan sonen skulle åka tillbaka till skolan i Norge blev det en favorittillagning av kalvbog. Öl- och hoisinstek serverat med smördegsrulle. Ner i en stekgryta med alla ingredienser och in med den i ugnen. (Ja, inte smördegsrullen förstås….) Där får den tillagas under flera timmar till dess att köttet är mört och gott. Min stek var frusen när jag stoppade in den i ugnen så den tog förstås längre tid på sig att bli klar än om köttet är tinat. Bäst av allt när det gäller det här sättet att tillaga kött på är att man tar vad som finns hemma. Den här gången blev receptet så här:

 

Öl- och Hoisinstek

600 – 800 g stek, jag hade bog idag.

5 dl porter

3/4 dl kinesisk soja

3/4 dl hoisinsås

1/2 dl chilisås

1 köttbuljongtärning

1 röd chili (pepparfrukt)

3 vitlöksklyftor

1 rödlök

1 gul lök

1 paprika (orange fanns i kylskåpet)

 

1. Blanda alla ingredienser i en ugnssäker gryta och skiva i paprika, chili, lök och vitlök.

2. Lägg i steken, på med locket och sätt in i ugnen, 175°, till dess att köttet är mört och har en innertemperatur på 70-75°. Mitt kött stekte något längre för det föll nästan sönder. Vänd steken några gånger under tiden.

Jag gjorde en sås av steksky, grädde och crème fraiche.

Smördegsrullen gjorde jag så här:

Jag bredde ett lager färskost med smak av paprika över smördegen. Sedan pressade jag över kokt potatis och rev över ett rejält lager med prästost. Därefter rullade jag ihop och penslade med ägg. Sesamfrön , flingsalt och chiliflakes på toppen. In i ugnen 225°, cirka 30 minuter.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar